V Rakúsku zadržali ďalších troch občanov SR - členov rakúsko-slovenského gangu

27.06.2012 Celý región

St. Pölten 27. júna (TASR) - Ďalších troch členov rakúsko-slovenskej zločineckej skupiny, ktorá má na svedomí 250 deliktov rôzneho charakteru, zadržali v uplynulom týždni vo Viedni a Viedenskom Novom Meste. Ide o trojicu slovenských občanov vo veku 22, 38 a 45 rokov, ktorí sa k trestnej činnosti sčasti priznali.

Všetkých previezli do justičného zariadenia vo Viedenskom Novom Meste, informovala dnes rakúska tlačová agentúra APA s odvolaním sa na dolnorakúske policajné zdroje.

Už v máji zadržali celkove siedmich členov skupiny, medzi ktorými sú dvaja občania Rakúska, ako aj piatich slovenských občanov - tri ženy vo veku 23, 24 a 44 rokov a dvoch mužov vo veku 28 a 49 rokov, z ktorých ten mladší bol jedným z predpokladaných lídrov gangu.

Skupina by podľa rakúskych policajných zdrojov mala mať na svedomí predovšetkým krádeže a vlámania vo Viedni a Viedenskom Novom Meste, ako aj nábor prostitútok na Slovensku a v Maďarsku, odkiaľ mladé ženy putovali v asi 30 prípadoch do rakúskych nevestincov. Členovia gangu sa však budú zodpovedať aj z podvodov, navádzania na žobranie a následného oberania žobrákov o takto získané finančné prostriedky pred nákupnými centrami v okrese Viedeň-vidiek a Tulln, drogových deliktov a kupliarstva.

Keďže však banda pôsobila šesť rokov, celkový objem jej trestných činov, ktorý je predmetom vyšetrovania, môže byť ešte väčší.
 

Vyberte región